Tietoa

Usein kysytyt kysymykset

Hoidan erilaisia kiputiloja, kuten niskakipuja, selkäkipuja, sekä raajojen kipuja. Myös erilaiset hermo-oireet kuuluvat toimenkuvaani. Vaivat voivat olla akuutteja tai kroonisia, rasitusperäisiä tai traumaperäisiä. 

Lähete ei ole tarpeellinen voidaksesi tulla hoitoon. Fysioterapialähete tarvitaan, mikäli haluat hakea Kelalta korvauksen maksamastasi hoidosta. Korvaus ei ole kovin suuri: 8€ tunnin hoidosta.

Hoito ei ole kivuliasta. Pyrin tietoisesti välttämään kivun tuottamista hoidon aikana, sillä se ei ole tarpeen, ja kipu vain haittaa rentoutumista. Käsittely saa kyllä tuntua, muttei olla tuskallista. Joissain tekniikoissa voidaan mennä makeankipeän rajalle, mutta tällöin varmistetaan aina, että se on sinulle ok.

Hoito on turvallista, sillä voimaa ei käytetä enempää kuin on tarpeen, ja valikoin hoitoon aina turvallisimmat käsittelymetodit. 

Hoito rakentuu tilanteesi ja tavoitteesi mukaan. Käsittelyyn vaikuttaa vaivasi laatu, terveydentilasi sekä sietokykysi. Sama pätee harjoitteluohjeisiin.

Pyrin perustamaan työskentelyni tutkittuun tietoon niin paljon kuin mahdollista, oli kyseessä sitten manuaalinen terapia tai harjoitusterapia. Faktoja voit tarkistaa viitekirjallisuus-sivulta.

Lisätietoa

Osteopatia on nimikesuojattu terveydenhuollon ammatti. Osteopaatteja valvovat Valvira ja aluehallintovirastot. Osteopaatti tutkii ja hoitaa kehon toiminnallisia vaivoja käsillään. Lue lisää osteopatiasta

Fysioterapia on osa julkista ja yksityistä terveydenhuoltoa. Fysioterapian tavoitteena on toimintakyvyn palauttaminen ja suorituskyvyn lisääminen. Lue lisää fysioterapiasta

Olen koulutukseltani osteopaatti AMK sekä fysioterapeutti AMK. Lue lisää