Osteopaatti Helsinki

Osteopaatti Helsinki

Apua kipuun ja jumiin

Varaa aika

Osteopaatti Helsinki

Apua kipuun ja jumiin

Varaa aika
Kokokeho.com

Osteopaatti Helsinki

Hei, ja tervetuloa sivuilleni

Olen osteopaatti-fysioterapeutti Jouni Arffman, ja voin auttaa sinua monenlaisissa vaivoissa. Kohtaan työssäni paljon ihmisiä, jotka hakevat apua pitkään jatkuneen tai usein toistuvan kivun vuoksi. Kipu häiritsee liikkumista, tekemistä, harrastamista, ja ylipäätään elämistä. Se huolettaa eikä omaan kroppaan oikein luoteta enää. He haluavat tietää mistä on kysymys, mitä on tehtävissä, ja miten kannattaa toimia. Toisinaan taas apua haetaan ihan vaan jaksamiseen: arki on stressaavaa, keho ja mieli väsyvät, eikä rentoutuminen ole enää itsesäänselvyys. Jos kuulostaa tutulta, olet tullut aivan oikeaan paikkaan!

Näiltä sivuilta löydät tietoa osteopatiasta ja fysioterapiasta, sekä niiden tarjoamasta avusta ongelmaasi. Blogistani voit lukea lisää hyvinvointi- ja kuntoutus -aiheisia kirjoituksia. Tietoa sivulta saat vastauksia ihmisiä useimmiten askarruttaviin kysymyksiin. Alla olevasta painikkeesta pääset suoraan nettiajanvaraukseen. Nähdään vastaanotolla!

Mitä kipu on

Kipu on epämiellyttävä tuntemus, joka motivoi meitä suojelemaan kehoamme. Ilman kipua loukkaisimme itsemme jatkuvasti, emmekä eläisi kovin pitkään. Kivun aistimiseen liittyy monia tekijöitä: kudosärsytys, tilanne, aikaisemmat kokemukset, nykyinen tunnetila, yleinen hyvinvointi ja paljon muuta.

Kipu ei ole kuviteltua

0 %
tuntemastasi kivusta on totta

Aina kivulle ei kuitenkaan löydy selvää rakenteellista syytä tai yhtä aiheuttajaa. Meillä voi olla kipua ilman kudosvauriota, ja kudosvauriota ilman kipua. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö kipu olisi silti todellista. Joskus sitä ajavat muutkin kuormitustekijät kuin vain suoraan kudoksiin kohdistuvat. 

Kipu ei näy kuvissa

Kulumamuutokset ovat osa normaalia elämää, eivätkä ne ole aina kivuliaita: niitä esiintyy yleisesti myös täysin kivuttomilla henkilöillä. Toisaalta hyvin kivuliaalla ihmisellä ei välttämättä näy kuvissa juuri mitään. Muutosten ja kivun yhteys ei siis ole ehdoton, eikä kehon rasittamista kannata pelätä. Kuluneet nivelet itse asiassa hyötyvät liikunnasta.

Kivuttomilla yli 60-vuotiailla
Fasettikulumaa 100%
Välilevyn pullistumia 80%
Välilevytyriä 40%

Kuka voi auttaa

Paras tukihenkilö on sellainen, joka osaa kuunnella ja rohkaista sinua. Terveydenhuollon ammattilaisen ollessa kyseessä on myös tärkeää, että ymmärretään kivun toimintaa sekä yleisellä tasolla että juuri sinun kohdallasi.

Osteopaatti on kivunhoidon ammattilainen

Osteopatia on kehon toiminnan häiriöihin erikoistunut terveydenhuollon ala. Osteopaatin erityisosaamista on käsin tehtävä tutkiminen ja hoito.

Fysioterapeutti auttaa toipumaan

Fysioterapian keskeisenä osaamisalueena on toimintakyky ja liikkuminen. Fysioterapeutin erikoisalaa on toipumista edistävä harjoittelu.

Tietoa minusta

Olen koulutukseltani osteopaatti sekä fysioterapeutti. Vastaanottotyöni lisäksi olen työskennellyt myös opettajana osteopatian koulutusohjelmassa.

Suosituksia

"Mies tietää mitä tekee, kertoo mitä tekee ja kertoo myös miksi tekee niinkuin tekee. 5/5, toivoisin useamman terveydenhuollon ammattilaisen tekevän samoin. Viikkoja vaivannut iskiaskipu poistui käsittelyn seurauksena."
Tulkki 39v
"Kivuton käsittely, osaava kaveri ja homman painopiste sillä, että asiakas hyötyy."
Fysioterapeutti 35v

Otteita blogista

Sanavalinnoilla on merkitystä

Aikaisemmissa kirjoituksissani olen käsitellyt manuaalisissa terapioissa käytettävien termien ongelmallisuutta. Mutta voiko niistä olla konkreettista haittaa? The Journal of Neurosciencessa julkaistussa tutkimuksessa koehenkilöille uskoteltiin, että heidän käsivarrelleen levitettäisiin sekä kivulle herkistävää kapsaisiinivoidetta…

Ryhti ja linjausongelmat

Aina silloin tällöin iskee kirjoittajan blokki. Omastani olen kärsinyt jo pidemmän aikaa. Kaikki tuntuu olevan jo sanottu jossain muualla, ja paremmin. Mutta löytävätkö ihmiset kuitenkaan kaikkea tarvitsemaansa tietoa? Niinpä päätin…

Kuuluisiko hoidon olla kivuliasta?

Moni on tottunut ajattelemaan, että manuaalisen hoidon täytyy tuntua kivuliaalta jotta se auttaa. Vähän niinkuin lääkkeen pitää maistua pahalta, tai se ei ole oikeasti lääkettä. Kivun ja manuaalisen terapian vaikutusmekanismit…